Έργο «Ανάπτυξη mobile εφαρμογής για iOS & Android FeelSafe»

Έργο «Ανάπτυξη mobile εφαρμογής για iOS & Android FeelSafe»

Ανάπτυξη mobile εφαρμογής για τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ΕΣΣΕ

Author: Νίκος Βορδώνης/Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015/Categories: Έργα

Το Έργο αφορά την πρωτοποριακή ανάπτυξη εφαρμογής (application) για iOS & Android «FeelSafe», η οποία θα αποτελέσει βασικό βήμα ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και των μελών της Ε.Σ.Ε.Ε., καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, χρησιμοποιεί «έξυπνα» κινητά στην καθημερινότητά του. 

Η συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει ως στόχο την από κοινού συστηματική και επιστημονική μελέτη των θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν για το εμπόριο και τους καταναλωτές από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και την ενημέρωση εμπόρων και καταναλωτών για τους διαδικτυακούς κινδύνους και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στις εμπορικές συναλλαγές με την χρήση καρτών (Πιστωτικών - Χρεωστικών). 

Στην εφαρμογή αυτή παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο οδηγίες για την αποφυγή ηλεκτρονικών απατών ανά κατηγορία. Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών με online γραμμή καταγγελιών (SOS) και η καθημερινή ενημέρωση από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΔΙ.Δ.Η.Ε. για τις τρέχουσες παγίδες – απάτες κρίνεται ως καθοριστική για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Επιπλέον, στόχος είναι η διαρκής ενημέρωση μέσω καινοτόμων δράσεων και διαδικτυακών εφαρμογών 630.000 εμπορικών επιχειρήσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και ασφαλούς διαχείρισης των διαδικασιών ηλεκτρονικού εμπορίου, διαδικασία η οποία θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγικότητας και του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της ταχύτερης διάθεσης των προϊόντων στην «ψηφιακή» αγορά.

Διαβάστε περισσότερα για το βραβείο συμμετοχής που απονεμήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της 80ης Δ.Ε.Θ. (εδώ)

FEELSAFE-CYBERALERT video

Print

Number of views (12016)/Comments (0)

Tags: